Categories
Despre parfumuri

Surse de origine animala

  • Ambra cenusie: noduli de compusi grasi oxidati care au fost secretati si expulzati din sperma balenelor. Ambra cenusie nu trebuie confundata cu chihlimbarul galben care este folosit la bijuterii. Deoarece recoltarea ambrei nu implica niciun rau facut animalelor, ea ramane unul dintre putinii agenti aromatici utilizati in parfumerii in jurul careia exista putine controverse.
  • Castoreum (castor): obtinut din sacii imbalsamati ai castorului nord american.
  • Zibeta: de asemenea numita zibeta mosc, se obtine din saculetii odorizanti ai zibetelor, animale din familia viverridae inrudite cu mangustele. Societatea Mondiala pentru Protectia Animalelor face investigatii pe zibetele africane capturate in acest scop.
  • Hyraceum: cunoscut sub numele de “piatra africana” reprezinta excrementele pietrificate ale hidrei.
  • Fagure de miere: provenit de la albine. Atat ceara de albine cat si mierea pot fi extrase cu un solvent pentru a produce un absolut. Ceara este extrasa cu etanol acesta evaporandu-se astfel ramanand doar ceara absoluta.
  • Miros de cerb: derivat din saculetii de mosc ai cerbilor asiatici a fost inlocuit de mirosul sintetic cunoscut astazi sub numele de mosc alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imagine cod de securitate

*