Categories
Despre parfumuri

Note de parfumuri

Parfumul este descris intr-o metafora muzicala ca avand 3 seturi de note facand armonios acordul mirosului. Notele se desfasoara in timp cu impresia imediată a notei de top care să conducă la notele de mijloc mai profunde, precum si baza de note treptat, apărând ca etapa finală. Aceste note sunt create cu atentie si cu cunostinte de procesul de evaporare a parfumului.

  1. Notele de top: mirosul care este perceput imediat dupa aplicarea parfumului. Notele de top sunt compuse din molecule usoare care se evapora repede.Ele formeaza parerea initiala a persoanei despre parfum si asta e foarte important in vinderea unui parfum. Se mai numesc si note de varf.
  2. Notele de mijloc: mirosul care apare chiar inainte ca notele de top sa se disipeze. Compusii notelor de mijloc formeaza inima sau corpul parfumului si sunt necesare pentru a masca impresia initial neplacuta a notelor de baza dar care cu timpul devine placuta. Sunt numite si note de inima.
  3. Notele de baza: mirosul care apare aproape de disparitia notelor de mijloc. Notele de baza si cele de mijloc, impreuna sunt tema principala a unui parfum. Notele de baza aduc profunzime si soliditate parfumului. Compusii acestei clase de mirosuri sunt de obicei bogati si profunzi si sunt perceputi abia la 30 de minute dupa aplicare.

Mirosul din notele de varf si cele de mijloc este influentat de notele de baza de asemenea mirosul notelor de baza poate fi alterat din cauza materialelor folosite pentru notele de mijloc ale parfumului. Producatorii de parfumuri publica de obicei notele sub forma de piramida cu termenii enumerati cat mai abstract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imagine cod de securitate

*