Categories
Despre parfumuri

Inginerie inversa

Crearea parfumuri, prin inginerie inversă cu tehnici analitice, cum ar fi cromatografia de gaze-spectrometrie de masă (GC / MS) poate revela formula “generală” pentru orice parfum special. Dificultatea de analiza CG / SM apare din cauza complexității ingredientelor a parfumului. Acest lucru se datorează în special prezenței uleiurilor naturale esentiale si a altor ingrediente care constau in amestecuri chimice complexe.

Cu toate acestea, “oricine înarmat cu si echipamente in GC / MS și experienta in folosirea lor poate astăzi, în câteva zile, sa afle formula oricarui parfum.

Parfumurile antice sau prost conservate supuse acestei analize pot ingreuna rezultatele datorita impuritatilor sau a descompunerii materialelor componente. Ingredientele si compusii sunt detectati cu ajutorul unui gaz cromatograf care permite componentelor individuale chimice sa prin proprietatile fizice si prin mirosul lor. Ingineria inversa a celor mai bune parfumuri de pe piata este o practica comuna in aceasta industrie datorita faptului ca echipamentele GC sunt foarte usor de folosit.

One reply on “Inginerie inversa”

Eu de ani buni incoace am un sgnuir favorit. Nici nu umblu sa caut altul, stii ca nu-s pasionata de parfumuri, dar Noa de la Cacharel este cu siguranta parfumul meu. Ala clasic, nu ala floral. Mai am prin casa si un Chance de la Chanel, si un… Anaefs de la Cacharel si inca unul sau doua pe care nu le-am desfacut. Dar astea sunt numai de variatiune, tot Noa este parfumul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imagine cod de securitate

*