Categories
Despre parfumuri

Extracte parfumate

Extractele parfumate

Desi extractele parfumate sunt cunoscute publicului larg sub termenul generic “uleiuri esentiale”, un limbaj mai specific este folosit în industria parfumurilor pentru a descrie sursa, puritatea, precum si tehnica folosită pentru a obtine unui extract special parfumat.

Dintre aceste extracte numai uleiurile esentiale, si tincturile sunt direct utilizate pentru parfumuri.

  1. Absolut: material parfumat sub forma de lichid uleios, asemanator cu pomada, se inmoaie in etanol. Prin folosirea unui compus hidrofil usor cum este etanolul cei mai multi compusi parfumati din materiale ceroase pot fi extrase fara dizolvarea moleculelor de ceara.
  2. Beton: Material parfumat care a fost extras cu ajutorul hidrocarburilor volatile. Betoane contin, de obicei o cantitate mare de ceara din cauza usurintei de a se dizolva in diferiti solventi hidrofobi. Betoane sunt, de obicei, purificate prin distilare sau pe bază de extractie cu etanol; sunt fie solide ceroase, rasinoase sau lichide uleioase groase.
  3. Uleiul esential: lichid uleios obtinut prin distilare sau extragere.
  4. Pomada: o masa de grăsime solida parfumata, creata in procesul de extractie, în care compusii mirositori din materiile prime sunt absorbiti în grasimi animale. Pomada se gaseste în formă solida lipicioasa.
  5. Tinctura: lichid subtire obtinut prin inmuierea directa a materiei prime in etanol.

Produsele din diferite metode de extractie sunt cunoscute sub distincte denumiri, chiar dacă materia primă este aceeasi. De exemplu, florile de portocal de la Citrus aurantium, care au fost supuse extractiei cu solvent produc “floare de portocal absolută”, dar cele ce au fost distilate cu abur se numesc “ulei de neroli”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imagine cod de securitate

*