0

Cadrul de baza

in Despre parfumuri

Uleiurile de parfum contin, de obicei zeci până la sute de ingrediente si acestea sunt de obicei organizate într-un parfum pentru rolul specific pe care il va juca. Aceste ingrediente pot fi grupate în aproximativ patru grupe:

  1. Mirosuri primare: pot consta in una sau cateva ingrediente principale pentru un anumit concept, cum ar fi “trandafir”. Alternativ, ingrediente multiple pot fi folosite impreuna pentru a crea un “abstract” parfum primar care nu poartă o asemănare cu un ingredient natural. De exemplu arome ca iasomie si trandafir sunt frecvent amestecuri de arome florale abstracte.
  2. Modificatori: aceste ingrediente modifica mirosul primar pentru a da un anumit caracter parfumului dorit: de exemplu,pot fi inclusi esteri de fructe într-un parfum primar floral pentru a crea un parfum fructat floral, calone si arome de citrice pot fi adăugate pentru a crea un parfum proaspat floral.
  3. Blenderi: un grup mare de ingrediente care netezesc tranzitiile unui parfum între diferite “straturi” sau baze. Acestiapot fi folositi ca o componentă majoră a parfumului primar. Ingredientele comune includ amestecarea linalolului si hydroxycitronellalului.
  4. Fixatori: utilizati pentru a sustine parfumul primar. Sunt folositi ca fixatori: rasinile,bazele de chihlimbar si aromele lemnoase.

Notele de varf de mijloc si de baza ale unui parfum pot avea mirosuri primare distincte si ingrediente de sprijin. Uleiurile parfumate sunt amestecate cu alcool etilic si apa si sunt tinute in cisterne timp de cateva saptamani apoi se filtreaza cu ajutorul echipamentelor pentru a se stabiliza ingredientele si pentru a se elimina orice sedimente si particule inainte ca parfumul sa fie pus in sticlute.

Lasa un raspuns

Imagine cod de securitate
*