Categories
Despre parfumuri

Bazele parfumului

In loc de a construi un parfum de la zero multe dintre parfumurile si apele de colonii moderne sunt realizate folosind baze de parfum. Fiecare baza este un parfum modular alcatuit din uleiuri esentiale si substante chimice aromatice si formulate cu un concept simplu, cum ar fi “iarba verde” sau “mar suculent acru”. Multe dintre Guerlain Aqua linie Allegoria, cu conceptele lor simple, sunt exemple bune de baze de parfum.

Efortul utilizat in dezvoltarea bazelor de parfumuri este benefic acestea putand fi reutilizabile. Ingredientele cu miros dificil care sunt adaptate într-o bază de amestec pot fi mult mai usor încorporate într-o operă de parfum. O baza poate fi mai apropiata de o aroma decat extractul in sine.

De exemplu, o bază a făcut să întruchipeze parfumul pentru “trandafir proaspăt” ar putea fi o aproximare mai buna pentru conceptul parfumului “trandafir dupa ploaie” decat a unui simplu ulei de trandafiri. Flori ale căror arome nu pot fi extrase, cum ar fi gardenie sau zambila, sunt compuse din baze derivate din tehnologia headspace.

Un parfumier poate da repede un concept prin combinarea mai multor baze, prezentand apoi feedback-ul. Uniformizarea parfumului se poate face după un răspuns pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imagine cod de securitate

*