Categories
Despre parfumuri

Chanel Coco Noir – parfumul pe care trebuie sa il ai

 Coco Noir a fost conceput de parfumeurul Jacques Polge, care se inspira din trecut, calatorii, baroc, Venetia pe timp de noapte… Parfumul aduce o adiere a timputilor vechi, un voal de mister si de lux, semnatura acestei case. Acesta e parfumul elegantei veritabile, al sofisticarii, intunecos, profund si aventuros. „Pentru Coco Noir, am avut in vedere si parfumurile Coco si Coco Mademoiselle, pentru ca toate trei sunt parte integranta a istorie. Am vrut sa continui explorarea unui intreg spectru estetic de parfumerie CHANEL, un spectru care se deosebeste de categoria Floralelor, unul ilustrat de Bois-des-Iles si Cuir de Russie. Am inceput cu Coco. Este ceea ce eu numesc cultura CHANEL Coromandel, ceea ce se simte si se vede in apartamentul ei. Viziunea nocturna a ‘Orientului care incepe si se termina in Venetia’ m-a urmarit si aceasta este directia in care am vrut sa merg mai departe.”  , declara  Jacques Polge, cel care a realizat parfumul.

 

coco-noir-parfum
coco-noir-parfum
Intr-adevar, in 1984 aparea Coco, acea mixtura somptuoasa de lemne, rasini, flori, mirodenii si fructe. Un tezaur de splendori si o sursa inepuizabila de descoperiri si placeri senzuale.

Apoi, in 2001, a aparut Coco Mademoiselle, o adiere ce evazeaza acest corn al abundentei de parfum, in care totul este simplificat si accelerat intr-o explozie radianta de fructe si flori.

Iar in 2012 se naste COCO NOIR, un maret baroc nocturn. O noua calatorie a unei Gabrielle ce imbratiseaza cu entuziasm vraja negrului si a Venetiei, incorporandu-le nu numai in creatia, ci si in viata ei.

Compozitia orientala se deschide cu fructe citrice (grepfruit, bergamota si portocala). Mijlocul parfumului degaja arome intense de flori de iasomie, esente de trandafiri si muscate rosii, impreuna cu un caracter de chypre dat de un paciuli din Indonezia. Baza este calda si bogata, cu note de boabe de tonka din Brazilia, vanilie de Bourbon, lemn de santal, tamaie veritabila si mosc alb.

parfum-coco-noir-chanel
parfum-coco-noir-chanel
Coco Noir este imbratisarea plina de vitalitate a zorilor de zi, roua picurata pe incheietura mainii dintr-un potir magic, condimentul secret al cafelei care iti dezmiarda simturile si care prilejuieste intalnirea cu noul sezon. Este lumina si exaltare printre umbre, firul de aur care conduce spre descoperiri neasteptate, cheia care deschide anumite porti si in aceleasi timp fereaca altele fara remuscari.

Madamoiselle Coco era superstitioasa, poate chiar in exces. Insa calatoriile i-au oferit cu totul alte perspective, mentinute ce-i drept sub aura unor rezerve. Coco Noir ar fi putut fi marketat oricum. Prea putin conteaza abordarea baroca sau simtul grandorii trasat in tuse fine aurite. La fel cum prea putin conteaza promisiunile si amintirile captate cu multi ani in urma intr-o noapte venetiana. Coco Noir poate fi absolut orice doreste femeia care il poarta sa fie.

Printre catifele grele si somptuoase, rafinament si usoara opulenta, Coco Noir se alinieaza perfect tendintelor toamnei, exprimand chintesenta si spiritul sezonului. Nu este o aroma accesoriu, purtata pentru emfaza, nu este un drog care creeaza dependenta si nici atuul vreunei femme fatale wannabe. Coco Noir reaminteste de farmecul seductiei de odinioara, rezonand cu lumina sufletelor pure in toiul noptilor ca smoala. Exclusiv? Nicidecum. Senzual si contrastant? Depinde de modul in care este pus in valoare. Subtil dar sugestiv? Atat cat poate fi o rochie neagra in varianta minimala.

Coco Noir este o incercare de revitalizare a liniei, care vine in mod evident cu o poveste bine talmacita de departamentul de creatie. Insa trecand peste aspectele de background, peste story-ul care in mod cert va vinde, Coco Noir reuseste sa aiba o identitate proprie, aparte, de care putine esente destinate publicului larg reusesc sa se bucure.

Versiunea actuala nu are nimic in comun cu Coco ci mai mult cu lansarile Chanel din ultimii ani. Cateva acorduri din Coco Noir se regasesc cu usurinta in aproape toate parfumurile ultimelor doua decade, de la Coco Mademoiselle pana la Chance, amprenta Chanel putand fi deslusita dupa cateva minute, chiar si cu ochii inchisi, nestiind ce ai pulverizat pe incheietura. Insa Coco Noir creeaza un corolar perfect, din care nu lipseste eleganta, maturitatea si ADN-ul casei, adaptandu-se in acelasi timp modernitatii, devenind mai urban, mai orientat spre tendinte, mai sociabil si mai accesibil noii generatii.

Noir este doar un nume de cod, care provoaca si atrage. Misterul sugerat prin denumire si prin design-ul sticlei se adauga imprevizibilitatii celei care poarta esenta. Coco Noir se poate contopi cu perlele intr-o seara la Opera sau cu rotocoalele de fum intr-o seara derulata pe ritmuri pop.

Note de varf: grepfruit, bergamota, portocala

Mijloc: iasomie, trandafir, muscata, paciuli

Baza: boabe tonka, mosc alb, tamaie, vanilie, lemn de santal

Flaconul pastreaza forma clasica a parfumurilor Chanel si este din sticla neagra, opaca, lustruita. Parfumul este momentan disponibil pe www.Crisalis.ro in varianta 100 ml eau de parfum Coco Noir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imagine cod de securitate

*